Varför byta till en elektronisk cigarett med nikotin

By | maj 18, 2016

Rökning är en av de mest populära vanorna i världen, men också en av de farligaste. Talrika studier har länkat rökning till olika sjukdomar, särskilt cancer, hjärtsjukdomar och stroke. Men elektronisk cigarett med nikotin erbjuder nu en väg ut ur detta dilemma, genom att replikera den angenäma upplevelsen av att röka, och samtidigt eliminera de allvarliga farorna och riskerna i samband med rökning.

En elektronisk cigarett, även känd som ecigg eller e-cigaretter, är personliga förångningsenheter som drivs av ett batteri. Många märken påminner om formen och utseendet av vanliga cigaretter, komplett med ett vitt cylindriskt rör, brunt filter, samt en röd spets med en lysdiod som lyser. Andra e-cigarettmärken finns i olika former och stilar, eller till och med i olika färger, för att göra det möjligt för rökare att på samma gång uttrycka sin individuella stil. På insidan, innehåller alla e cigaretter i princip ett batteri, ett värmeelement med en atomizer, och ett utbytbart förseglat filter.

Komponenter.

De två viktigaste komponenterna i en elektronisk cigarett med nikotin är ett startpaket, och filter eller refiller. Startpaketet, vilket hjälper en att börja använda e cigarettenheten, består av en förvaringsbox, ett batteri, en batteriladdare, och tre eller fyra filter med olika smaker.

Filtren innehåller nikotin, propylenglykol, vatten, och andra ingredienser. Byte av filter förändrar ingredienserna, och förändrar även nikotinstyrkan. De flesta e cigarettmärken finns i en mängd olika smaker, och rökaren kan helt enkelt byta ut filtret för att njuta av en annan smak. Medan många filter exakt efterliknar smaken av vanliga tobaksbaserade cigaretter, är andra smaker, såsom apelsin, lime, körsbär, äpple, mentol, med flera också mycket populära.

DanSmoke, den ledande e cigarett tillverkaren, erbjuder smaker i ett urval av US Classic, som imiterar smaken av äkta Virginia tobak, Arabian Classic, mentol, Royal Scandinavian, äpple, kola, kaffebönor, lakrits, pina colada, mentol peace, vanilj, och fler, för sina filter. Dessa filter finns i fyra olika nikotinnivåer – 24 mg, 16 mg, 10 mg och 0 mg, så att användarna kan anpassa sin DanSmoke upplevelse.

E cigaretter är riskfria.

En vanlig tobaksbaserad cigarett innehåller många skadliga kemikalier. Det finns uppskattningsvis 7.000 kemikalier i tobaksrök, med cirka 250 av dem, till exempel ammoniak, cyanväte och kolmonoxid, som visat sig orsaka skada. E-cigaretter innehåller nikotin, precis som vanliga cigaretter gör, men ecigg är fria från tobak och andra kemikalier som orsakar skada. Med e cigaretter, finns det inget behov av att tända en e-cigarett, och det finns heller ingen rök. När rökaren tar ett bloss på e-cigaretten, värmer atomizern, som drivs av batteriet, upp det flytande nikotinet i filtret. Det flytande nikotinet upplöses i en lösning av vatten och propylenglykol, och avger moln av ånga, som är ofarliga. Rökaren upplever känslan av rök i munnen och i lungorna, utan att inhalera någon skadlig tobaksrök.

E cigaretter hjälper människor att sluta röka.

Många människor som röker men vill sluta kan inte göra det på grund av förekomsten av nikotin i cigaretter. Nikotin är beroendeframkallande. Vid inhalering, går den snabbt in i hjärnan och frisätter signifikanta mängder av dopamin. Hjärnan registrerar dopaminet med välbehag, och därmed börjar kroppen kräva mer. Men förutom beroendeaspekten, är nikotin i sig nästan helt ofarligt. Det kommer faktiskt med några fördelar, såsom att ge de som konsumerar den en liten energikick, och hjälper till att dämpa aptiten, särskilt suget efter sötsaker. En ny forskning länkar också nikotinintag med minskad risk för Alzheimers sjukdom.

E cigaretter med nikotin tillåter människor att fortsatt njuta av tillfredsställelsen av att inhalera nikotin utan att drabbas av de skadliga biverkningarna från tobaksrök. Dessutom kommer elektroniska cigaretter med flexibiliteten att öka eller minska mängden ingredienser som behövs. Detta innebär att rökaren gradvis kan minska mängden nikotin, så att den når hjärnan mer gradvis, och känslan av välbehag i motsvarande grad minskar. När nikotinnivåerna minskas gradvis, kan rökaren bryta sitt missbruk utan att drabbas av abstinensbesvär eller andra negativa konsekvenser associerade med att sluta röka.

DanSmoke, den ledande tillverkaren av elektroniska cigaretter uppger att 92 procent av kunderna som regelbundet konsumerar e cigaretter med nikotin har slutat röka vanliga tobaksbaserade cigaretter. Företaget erbjuder faktiskt en pengarna-tillbaka-garanti för dem som regelbundet använder produkten under tolv månader, och fortfarande inte kan sluta röka.

En elektronisk cigarett med nikotin tillåter rökare att få det bästa av två världar – nöjet av att en god rökstund utan de negativa konsekvenserna från konventionell tobaksrök.