Är vaping den bästa rökstoppmetoden? Den senaste forskningen säger ja!

By | juli 28, 2017

En elektronisk cigarett är det bästa alternativet för människor som vill sluta röka. Trots det faktum att många tror att vaping är farligt, har resultaten genom en rad studier visat att inandning av nikotin från e-cigaretter är mindre riskabelt än att röka cigaretter.

 

Vaping – Förteckning över förmåner

Här är några fördelar som du kan få om du börjar med vaping:

  • Billigare alternativ än att röka
  • Luktar gott
  • Socialt accepterad – du kan röka på offentliga platser
  • Det färgar inte dina tänder
  • Det gör inte att du andas dålig lukt
  • Du kan styra nivån av nikotin
  • E-cigaretten överstiger inte 5% av skadan från rökningstobak.
  • Du kan ändra smak när som helst du vill

 

Kan du sluta röka med elektroniska cigaretter? Är det ett säkert sätt?

Så klart du kan! Hemligheten är att e-cigaretten hjälper dig att sakta dra ner nikotinnivån långsamt. När du väl är bekväm med att e-cigaretten används korrekt, kommer du att kunna minska nikotininnehållet. Det är bara en tidsfråga.

En låg styrka innebär ett stort steg i att vara en icke-rökare. Steg för steg kommer du till den punkten när du ska använda en e-vätska med 0 mg nikotin. Det kanske låter omöjligt just nu men det är inte! Tänk på de pengar du kan spara och hälsofördelarna.

Enligt en annan rapport publicerad av Public Health i England är e-cigaretter minst 95% säkrare än tobaks cigaretter. Rapporten erkänner också deras potential som ett livskraftigt sätt att sluta röka. Denna forskning sponsrades av Storbritanniens hälsodepartement.

En annan rapport i 2016 visar att 6,1 miljoner européer har slutat röka med användning av elektroniska cigaretter. Det visar också att mer än 9 miljoner har minskat rökförbrukningen med hjälp av e-cigaretter.

”Europeiska unionens uppgifter visar att användningen av elektroniska cigaretter verkar ha en positiv inverkan på folkhälsan av två huvudorsaker: 1. Höga rökavbrott och reduktionshastigheter observeras, och 2. Elektronisk cigarettanvändning är i stor utsträckning begränsad till rökare (nuvarande Och tidigare), med minimal användning av icke-rökare.

– Dr Konstantinos Farsalinos

I 2017 bekräftade Cancer Research UK att e-cigaretter är säkrare än att röka och också mindre giftiga. Dessutom har Kungliga högskolan för allmänläkare gjort klart att det är viktigt att främja användningen av e-cigaretter eller andra nikotinprodukter utan tobak (t.ex. tuggummi eller inhalatorer) till rökare som försöker sluta. De är också överens om att vaping är säkrare än att röka och vi tror starkt att detta alternativ till rökning har stor potential att rädda liv.